Sixten och gänget

image59
Sixten några dagar gammal bara

image60
Sixten 3 veckor gammal

image61
"HJÄLP !!!! "

image64
"Här kommer vi flytta på er" 

Här är valparna ca 4 veckor gamla

image63

image65
Här räcker vi ut tungan åt papparatzi!!

image66
"Undra vad dom håller på med därborta"

image68

image69
"Nu vart jag skitnödig"

Ninjas valpar är nu 5 veckor gammla. Dom är hel vilda, alltså med andra ord så mår dom riktigt bra. Dom äter, skriker, bits, slåss med varandra och ibland så sover dom oxå. Jätte trevliga små krabater är de, detta är då S- kullen som mamma och pappa har, jag har fastnat för en hane där i kullen som jag har döpt då till Sixten.

/Ida

Lydnad, skydd och Utställning

I fredags så hade morsan och farsan bokat ridhuset för att träna lydnad och skydd med Maria, Kaj och Erik. Jag var såklart oxå där och tränade med Ärga. Jag har börjat träna in att hon ska sitta och skälla bredvid mig på min vänstra sida, och de börjar funka rätt bra, i början var hon jätte skepptisk till de, och ville inte alls skälla så där nära mig. För att lura henne till att utföra momentet, så satte jag en brandslang under armhålan min, och så höll jag henne i halsbandet, och påminde henne om att hon skulle sitta, och så fort hon skällde och var i rätt position så fick hon belöning för de. Sen håller vi ju på med krypet, där har jag börja köra att hon ska krypa och svänga vänster, de funkar bra, nu har jag fått ner tempot ytterligare på henne :)
Erik figgade åt Ärga så hon skulle få bita i skyddsärmen, och de tycker hon är latjo lajban. Så här kunde de se ut

image53

image54

image55
Plexus fick kämpa om bitstocken

image57
Pinglan är inte alls glad åt Erik


Vi var ju på Utställning i Jokkmokk med Maia på Lördag och det gick riktigt bra för vårat lag :). 1a, CK, CERT och så vart vi BIM :), de gick som jag ville, nu har vi bara två till att jaga efter. Måste Gratta Anna-Karin och Dante som fick CERT och så vart dom BIR. Tyvärr så gick det inte lika bra för Maximus, Tiia och Looki, men de kommer fler chanser för er och andra domare :)

image58
Snygg Maia :)

/Ida

Träning i Ridhuset

Vi på klubben har ordnat så att vi kan vara och träna i Ridhuset som Vännäsbergets Ridcentra har. Eller de är snarare min kära vän Petra som har fixat de :). Vi är där på söndagar mellan 19:30-21:30 och tränar hund. Första gången jag kom dit med Ärga så stor tjöt hon hela tiden under tiden vi körde linförighet, men inte mellan de andra momenten. Nu när vi var där och tränade så var hon tyst, vet inte om det då kanske berodde på att jag hade varit och låti hon dra mig på sparken i ca 8 km några timmar före. Det funkar bra med krypet nu, eller snarare bättre, jag har ju fått ner tempot på henne otroligt mycket, nu måste vi börja finslipa på att hon ska sätta ner baken, den är lite väl hög på henne.
Maia gjorde jag inte så mkt med i söndags, hade som inte orken till att träna henne. De vi faktiskt gjorde var att vi körde lite ringträning, för vi ska ju till Jokkmokk på lördag och då ska lill kelpien visa upp sig i ringen där :). Få se om vi kommer hem med nå tjusiga priser ;)

image52
Maia när hon är ca 2 år gammal liten och nätt var hon här

/Ida


RSS 2.0