Helgens Tävlingar

Har varit och tävlat i Piteå i helgen och det gick inte som jag hade hoppats på. Tävlade Maia på Fredag i Lydnads klass 2, vi fick ihop 141p, och den här gången så 0 hon rutan! Rackans Kelpie, förra helgen i Kalix så for hon ju klockrent till rutan, och den här gången inte, så de är nog så som jag har sagt tidigare varannan gång så tycker hon att hon kan gå till rutan.  Jag har inte tränat nå rutan med henne i veckan, så jag skulle nog ha gjort det, Jag brukar göra så att jag inte tränar henne veckan före vi ska på tävling, för då brukar hon vara extra laddad på tävlingen. Annars så hade både jag och Maia jätte kul ute på plan.
Har ju tävlat Ärga idag i piteå i LKL spår, det gick inte heller alls nå bra. Vi började Med Platsligging på morgon och det gick bra hon låg, efter platsliggningen så körde vi Lydnaden och det gick jätte bra, kommer inte riktigt ihåg betygen, men ett snitt på 8-9 i betygen, hon skötte sig. Jag var rädd att hon skulle sjunga och ha tassarna i luften, för hon brukar ha det. Sen hade vi budföring och det gick inte nå bra alls, hon ficjk vind på skytten och ville springa till han ist. Efter de så var det ju det där spåret, Ärga tog upp spåret jätte bra, men villade bort sig sen efter ca 400m och hittade inte igen spåret sen, hon tog inga pinnar heller, jag hittade en pinne. Vet inte riktigt vad allt berodde på, men jag kan tänka mig att det kan vara värmen som hon inte är van vid, och sen blåste det jätte mycket där uppe, så hon gick ju inte i själva "spårkärna", och sen då när hon skulle ta vinkeln som var till höger(fick reda på att de var en sån) så villade hon totalt bort sig. Nå väl så här kan det ju vara i denna sport, det är ju levande djur vi hååller på med, nu laddar vi om till nästa tävlingen som är nästa helg här hemma.....

/Ida


Lydnadstävling

Idag har jag och Maia haft premiär i Lydnads klass 2. Det gick helt ok, ett andra pris med 156,5p och en andra placering. Det jag vart mest nöjd över är att hon sprang till rutan som man ska göra, hon har strulat jätte mycket för mig i det momentet. Ibland har hon sprungit och ibland har hon inte idas springa.
Vi hade följande poäng
Platsliggning 10
Linförighet 7,5, där var det jag som inte var med rikigt, jag gick på ett jätte konstigt sätt som jag inte brukar, så jag kom på mig själv sen, och då började hon trippa fin fint.
Läggande 5, sent
Ink. m. ställande 0, för många steg
"Rutan" 10
Apportering 9, lite bus
"Hopp sitt" 8 tog i, men det förstår jag inte för hon tog inte i, så jag vet inte vart domaren fick det ifrån riktigt!
Fjärren 8,5, dk 
Helhets 8.
Så gick det med den tävlingen och vi hade jätte kul, ocjh Maia stormtrivs när vi tävlar. Nästa vecka tävlar vi I Piteå i tvåan, så det blir spännande att få se hur det går då. Tävlar även med Ärga i LKL spår där.

image86

/Ida


SPÅR

Idag har jag varit och haft spår premiär för i år med "the killing dog", närmare bestämt Ärga. Hon har fått det namnet  för att hon gillar att tugga på andra tikar, hon är inte så förtjust i dem, tyvärr. Men så är det med vissa hundar, tråkigt men sant. Nå väl det var ju inte det jag skulle skriva om, utan om hennes spår som jag har gjort idag. Jag var uppe på lappberget och la det på ett stort ny hugget skogsparti, det var de ända snöfria stället jag hittade. Det var ett ca 700 m långt spår, risigt och jävligt var det oxå, och det gick en heldel uppför. Ärga spårade jätte bra, som en skogsmaskin tog hon sig fram, det enda felet hon gjorde var att inte plocka pinnarna som jag hade lagt ut, jo hon tog slutpinnen men inte det övriga, så det blir vårat nya projekt!

image85

/Ida

Sixten har flyttat...

Han har inte flyttat så långt, bara från Björkholmen till mig i Nybyn. Han har snart bott hos mig i en månad. Det går bra, en mycket trevlig liten krabat med en enormt stor vilja! Han är inte den lättaste valpen jag har haft att göra med, och när man försöker att fostra honom så får man vara VÄLDIGT bestämd, för han är ABSOLUT inte den som vill ge sig i första taget!!! Annars så är han en mycket trevlig hund, han är väldigt social och det är mycket bra kamplust i han, han funkar även bra i olika miljöer, han är inte rädd av sig. Kan ju poängtera att han är en väldigt stadig grabb på 4 månader, han har enorma tassar....

image81

/Ida

RSS 2.0