Lydnadstävling i Malmen

Igår så var vi till Malmen och tävlade. Jag, Morsan och Petra blåste upp dit tidigt på lördag morgon, mamma och Petra tävlad Akl spår med P syrrorna. Jag och Maia tävlade i lydnkl 2.
Maia fick följande resultat
Platsliggning: 7, kryper och sätter sig före kommando. Maia låg och nosade och träckte sig efter något men hon kröp aldrig.
Linförighet: 8, Släpper i h. svängen och pos
Läggande: 7, Sent
Ink m. Ställande: 7, Sent
Rutan: 9, Ex kommandon. Jag anv. endast 2 kommandon, men dommaren hörde 3
Apportering: 9,5
Hopp: 10
Fjärren: 9,5

Helhets: 8
Vi slutade dagen med 166 p och en andra placering, så nu behöver vi bara ett till första pris så har vi vårat LP2. Maia gick hyfsat bra, var inte helt nöjd över hennes prestation, hon var lite loj. Hon är inte alls lika mycket på hugget på tävlingsplan som hon kan vara, det känns som om hon börjar bli less, och nu förberädde jag henne som jag brukar, med att inte nöta nå innan tävlingen. Nå väl nu ska hon då få vila till nästa tävling från lydnaden, nu ska vi pyssla med annat ist.
Dante och Anna-Karin tävlade i samma klass och dom fick 172 p Stort grattis till dom.
Maria och Frodo tävlade i Lydnklass Elit och dom fick ett 3:e pris, hoppas att det går bättre för er idag, vi håller tummarna.
För mamma och Pinglan gick det inte alls som hon ville, hon vart Godkänd, det är bara att kämpa på till nästa helg då dom ska till Kalix.
Petra och Phira vart godkända igår, men idag så har dom fått uppfl från Akl, stort Grattis till dom :)

/Ida

Dagens Tävling

Vi har haft lydnads tävling uppe på klubben idag. Jag och Maia tävlade i 2 an, vi fick följande resultat.

Platsliggning: 8 hon satte sig före mitt kommando.
Frittfölj: 9 hon hamnade lite ur pos
Läggande: 9,5 Ngt sent
Ink. m. ställande: 5,5 Många steg, och så var det skit dåligt tempo
Rutan: 10, super tjusigt, hon hade kunnat galoppera lite fortare till rutan tycker jag
Apportering: 6,5 Den rakkarns lilla hund, griper apporten på sidan, går nästan in med den, och släpper den halvvägst sen tar hon upp den och tar rätt grepp om den! Jag vart helt chockerad när jag fick se detta, hon har aldrig bettet sig så konstigt vid en apportering förut! Vi har alltid haft fin fina betyg, hon har legat på 9or och 10or. Nå väl alltid chockar hon mig med nått den lillen.
Hopp: 9 eller 9,5 hon satte sig lite snett
Fjärren: 9 eller 9,5 dk
Helhets: 9
Slutpoängen landade på 168,5 p jag är ganska nöjd, det jag hade önskat utav henne det var lite bättre tempo på momenten, för hon var lite trött och seg. Men det är mitt fel, för jag förberädde mig inför denna tävling på ett helt annat sätt än som jag brukar gör. Jag har tränat henne hela veckan, sen igår så var vi uppe på klubben och körde agility hel dagen, före jag skulle in på plan idag så tränade jag henne ganske intensivt. Det jag brukar göra innan tävling normalt är, att jag brukar låta henne vara utan träning ungefär 4 dagar. Sen innan vi ska in på plan så brukar jag bara värma upp henne med lite frittfölj och lek.  Men ialla fall så har det varit en skit rolig dag, och till  samtliga som fick uppfl på klubbens tävling idag vill jag säga Grattis åt, och till er andra så är det bara att komma igen med nya tag ;)


Jag och "lill kelpien"


"Lill Kelpien" apporterar, jätte fin fart ut hade hon :)


Jag och Maia efter dagens tävling

/Ida


RSS 2.0