Lordag

En vecka kvar tills vi ar hemma, jag har borjat rakna ner, Men inte micke, han trivs som fisken i vattnet har, medans jag borjar bli less den har varmen. Idag har det regnet har i ca 5 minuter det ar forsta regnet pa under tiden vi har varit har. Det ar fortfarande ca 35 grader varmt.
Igar sa hyrde vi en longtail boat for att aka till en annan strand for att sola och bada, stranden heter freedom beach, det var jatte vackert dar och det var jatte mysigt att aka omkring med longtail boat. Sen senare pa kvallen var vi och at Plankstek for ca 350 kr for oss bada inkl dryck, billigt och na jakulst gott. Jag borjar bli less den har Thaimaten sa nu letar vi oss annan foda.
Idag har vi varit och skummpat runt pa elefantryggen i djungeln. Bada jag och Micke har fatt styra elefanten, jatte kul var det, vi var pa en 1 h tripp. Vi har aven fatt se en elefantshow med en som kallades for MrPhuket. 

Hade bra allesammans

//Ida och Micke

Torsdag

Vi har fortfarande tok varmt, och det har da inte kommit na regn an som yr.no hade lovat. Vi har ca 35 grader varmt, vi ar bruna, och jag brannde mig har om dagarna sa nu haller brannan pa axlarna att trilla av, jag ser ut som en plockad gas.
Igar akte vi Speed boat runt Phi Phi oarna, bade jag och Micke trodde att vi skulle spy for att det skummpade som tusan pa vagen dit, men vi klarade oss fran sant elande. det var valdigt fint runt dessa oar som vi besokte, det sag ut som pa ett vykort allt som vi fick se. Vi snorklade oxa, nar jag skulle kliva av baten for snorkling sa kryllade av fiskar i vattnet, jag hoppade i till slut snorklade en svang och sen for jag upp fort som tusan for att fiskarna var overallt kring mig. Det dar med snorkling var verkligen inget for mig, fiskarna var valdigt obehagliga, det var ungefar som att ha en myggsvarm runt omkring sig. Micke trivdes daremot battre dar i vattnet, men han var oxa fort uppe. Sen var vi och at  Thaibuffe pa en Phi Phi don, valdigt gott var det. Efter det sa for vi till en av oarna for att mata apor, det var inte sa himla trevligt att se, for det spring sakert tusen tals manniskor dar om dagen for att mata dessa apor, sa dom blir gode feta och vissa blir aggressiva, vi sag en apa som borjade spy dar pa on. Sen for vi till en annan o, for att bada och relaxa. Pa den har on sa behovde vi gasmask for att kunna ga pa toa, om vi sager sa har sa var toaletterna i ett bedrovligt skick, det var nastan som att ga pa utedass, fast varre, och sa ar det konstant 35 grader ute, DET LUKTADE SKIT! Jag var tvungen att vira handuken runt nasan for att kunna klara av stanken. Tacka vet jag bebyggt omrade.
Idag sa har vi inte gjort sa himla mycket, vi holl pa att sova bort frukosten. Men tacka vet jag servicen dom har har, sa vi fick oss frukost iaf. Bad och soldag har det varit idag. Lugnt och skont. Jag har varit sjukt sugen pa Pizza idag, sa ikvall sa hittade vi en resturang som en finne agde, sa vi fick oss Pizza och gott som tusan var det.
Zandra min mage mar Prima ansalange.
Mamma Micke har inte behovt anvanda flexikopplet annu. Vi har stenkoll pa varandra, och sa skoter ni maia som att det vore en prinsessa. sa halsar du at pappa
Petra du behover inte motionera ihjal Arga och Plexus, jag far det sa jobbigt sen nar jag kommer hem. vi kommer absolut inte att skaffa nago langora till han, for han har ju min lilla svarta mara. Haha

Annars har vi det jatte bra, hade bra allesammans dar hemma.

//Ida och Micke

Om dagarna som varit

Tankte uppdatera lite om vad har pysslat med de senaste dagarna. Har har vi kring 35 grader varmt, de ar jatte varmt!
Sondag: At forsta frukosten pa hotellet och det var super gott, massa god mat och god frukt. Sen akte vi Tuck Tuck till Phuket Zoo, det tog ungefar 30 m dit och det kostade oss ca 75 kr, gubben som korde oss skulle ha forst 1500 baht men jag fick prutat ner det till 300 baht, ha ha den har stan gillar jag nar man kan pruta. Nar vi da kom till Zooet fick vi se massa djur, Tigrar, elephanter, leopard, krokodiler, etc...Jag och Micke har hallit i en krokodilsvans.  Zooet gilllade jag inte, djuren var stressade och boddet jatte trangt, inge kul alls att se, Sa vi vart inte alls sa langvariga dar. Nar vi hade varit dar for vi och badade i havet, skont. Senare pa kvallen sa tog vi tuck tuck till Patong, ojoj sager jag bara vilken stad, butiksbitraderna var hemska, dom stog i princip och slet i en for att man skulle komma och handla, helt sjukt, vid varenda stand sa gjorde dom det,  jag tankte dar ett tag be dom att Go to helll!  Alla som saljer kostymer forsoker att kranga pa Micke de, och det roliga ar att alla kallar sig for Lucky, ha ha vilken stalle. Lady boys har vi fatt se kring gatorna, och tva st ville bjuda oss pa Ping Pong Show, jag kan ju meddela alla att vi inte var pa de. Nar vi val var i Patong sa skulle Micke pront till RICOs Piano Bar, och jag kan ju sag er allla att vi har gatt manga km for att hitta dit. Sa vi har traffat,  Little Gerhad och den dar Rock Boris.
Mandag: Soft dag vart det pa Schemat, Badat och Plaskat i havet.  Sen pa kvallen sa var det Show har pa hotellet, dom bjod pa mkt. god mat och dryck. Showen var vall inte sa mkt att hurrra over.  Idag Tisdag har varit en sol och bad dag oxa, nu ikvall sa blir det att fara och ata ngt. gott pa stan, kan ju berattta attt dom har otroligt god Thai mat har, vet inte hur jag skall kunna leva utan den nar vi kommer hem. I morgon vantar ngt mkt spannande, vi skall aka Speed Boat och besoka Fyra olika oar tror jag att det var blandannat Phi Phi oarna och James Bond on, det som vi oxa skall gora ar att snorkla. Hoppas att ni har det bra dar hemma alla och att djuren har det bra,  tanker pa dem.  Jag vet inte om jag har beratta de, men det finns en svart hund har som jag har dopt till svarten, han ser lite gran ut som min Maia.
Hade bra alla. Ps vi ar jatte bruna

Ida och Micke


 


Framme i varmen

Nu ar vi framme i Thailand, man fick en chock nar man kom ut ur planet. Resan har gatt bra hit, lite sma jobbigt att sitta still i  11h,  jag ar inte riktigt van vid att sitta still. Nar vi kom till hotellet sa blev vi bemotta som att det var kungen och drottningen som kom in. Deras service har ar nagot helt annat en den servicen vi har hemma i Sverige. Hotellet och rummet ar super fint, vi har polen 2 meter fran dorren. Idag har vi tagit det mest lungt solat och badat ar det vi har pysslat med, idag har det varit ca 35 grder varmt, vi har varit nere vid stranden, som ar ca 200 m fran hotellet, dar var det olidligt varmt, det blev mestadels att plaska omkring i havet, kul som attans. Nar man gick pa standen kandes det nastan ut som att ga pa knarr sno. Mycket hundar har mitt oga skadat, och det ar ju helt hemskt hur dom lever, men det verkar ut att funkka for dem. Vi sag en jatte konstig hund idag, kaken pa den var helt missbildad, jag led fruktansvart nar jag fick se den. Na vall mina kara vanner och fam, ta nu hand om mina hundar vall, tanker pa dem jatte mycket, sa halsa till dem. Nu ska jag ga och ta mig en paraplydrink.

Ida


Semestern närmar sig

Detta kommer nog kanske att vara det sista inlägget nu jag skriver innan vi åker. För imorgon bär det av mot det varmare trakterna av jorden, nämligen Thailand, Phuket, Karon Beach. Herregud vad har jag jätt mig in på? Hur ska detta sluta? Lite små stressigt är det just nu, det flesta frågar om jag har resfeber, men inte har jag kännt av nå sånt än men det kankse kommer, just innan vi ska stiga in på planet så kankse Micke får bära in mig i planet för att jag tuppar av, hahaha. Nä inte kommer jag väll att göra det ;) Allt kommer att gå säkerligen jätte bra, och vi kommer att ha en helt underbar semester.


Det sista bilderna på mina härligar djur innan vi åker//Ida


Djuren!!!


Ärga, Plexus och Sixten


Maia

//Ida


Dagens Bild//Ida

........

Bittra jag var det som skrev  igår. Nu har det här med utställningen börjat gå över, nu siktar vi på nya chanser och möjliheter i utställningsringen, för jag vet att jag har världens finaste lilla Maia ;). 
I kväll så har jag varit och promenerat med Sixten och Ärga runt industriområdet på Norra. Tog sedan efter promenaden och körde lite olika lydnadsmoment med Ärga, tror ni jag hade en överlycklig schäfer som jag tränade med Svar JA. Inte var det mycket motivation som man behövde trigga henne med, nå nä ;) Hennes motivation till träningen var bara att få vara med mig och att få jobba. Den där hunden går genom eld och vatten bara hon får jobba, så himla kul med såna hundar :). Hon är så härlig den där hunden, hon viftar på svansen när hon kryper och hennes rumpa vikkar hon med när vi kör linförigheter :)
Sixten har jag inte kampa med mycket i hans lilla liv. Man kan nästan tro att han inte har gjort annat förut i sitt liv, han har bra jaktkamplust, sen har han en otroligt bra soc. kamplust. Kastar man leksaken åt han så springer han järnet och hämtar den, och sen kommer han tillbaka med den på en gång. Det bekommer han inte vart man kastar den, jag kastade en leksak åt honom, under en lastbil där det var lite mörk och skumt, väntade en liten stund så att han skulle ha en chans att leta reda på grejen, och det var inga bekymmer för honom att springa dit och leta den leksaken.  Få se vad det blir av denna man, spännande hund ;)


Ärga//Ida
BruksutställningDomarens kritik om Maia: Korr prop. Tillräck benstomme Nospartiet kunde vara bättre utfyllt under ögonen Ngt rundade ögon Korr hals Tillräckl förbröst Aningen för högt uppdragen buklinje Korr vinklar fram & bak Ngt mjuk i pälsen Tunn svans Korr steglängd.
Hon fick endast en 1a. Tror ni jag var nöjd? Alla som känner mig vet vilken dålig förlorare jag är. Så jag vart inte alls nöjd kan man säga. Jag for dit för att åka hem med en hund som jag hade hoppats på skulle bli SUCH. Jäkla skit säger jag bara, gillar inte alls det här med utställning just nu, men så här är det när man ska hålla på med olika typer av sporter och det kan snabbt vända när man håller på med utställning. Min lilla tjej som jag inte har behövt kämpa med för att hon ska få sina Cert och nu när vi bara har ett kvar så måste man behöva börja jaga rätt domare för att få dem oxå. Jag kan ju berätta att sen vi har börjat kunna plocka våra Cert i ringen så har vi varit på 2 utställningar och av dom 2 så har vi fått våra Cert. Tror heller inte att domarn gillade Kelpien för det var 4 st som ställde och ingen kelpie vart BIR. Ha ha eller så tyckte finnen som var domare att dessa kelpies var jävligt fula....


//Ida 


En Vecka kvar

 Om en vecka så åker vi till Thailand. Så himla fort det går. Vi bokade resan för ca 7 månader sedan och nu åker vi alldels snart helt otroligt, känns inte riktigt värkligt än. Jag har varit en gång tidigare till utlandet. Det var när farsan fyllde 50 och det är 7 eller 8 år sen, då var vi till Teneriffa. På fredag så sitter vi just nu på planet på väg mot Thailand, Phuket. Allting är i stort sett fixat, sprutorna är tagna, passena, pengarna och vårat lilla husapotek är fixat. Det ä bara i stort sett nu att börja packa resväskan, ska snart ta och göra det, kommer inte att hinna det nästa vecka för på måndag börjar jag på  Säljutb. som Trezer har, sen den tid som blir över kommer hundarna att få. Hur ska jag klara mig utan mina djur, skulle helst av allt vela kunna ta med dem, ha ha tänk er Sixten sitta och softa i i solen med en paraplydrink. Tyngst kommer det att vara att måsta lämna min lilla Maia, hur ska jag klara mig utan min lilla svarta följeslagare, hon har alltid följt med mig på alla tripper jag har haft kring Sverige. Jag har alldrig varit utan henne så länge, och inte hon utan mig. Herregud hur ska detta gå. Nä nu ska jag sluta fundera så mycket, denna resa ser jag verkligen framemot, slippa snö och kyla och bara mysa på med Micke.Imorgon så ska vi åka till Jokkmokk, jag ska ställa Maia. Håll tummarna nu för att vi ska få vårat sista cert så vi kan

titulera oss som SUCH. Mamma ska med och ställa lill björnen Tea, Mia ska med och ställa Nima och Zandra som ska ställa Wendie.


Min lilla följeslagare

//Ida


Våren börjar närma sig

Jag har varit tok seg de senaste dagarna, pga av olika omständigheter. Tänkte gå och gräva ner mig igår morse när termometern visade - 20 grader. Men igår eftermiddag så fick jag helt plötsligt tillbaka min energi. Jag for ut med hundarna, gick förbi svärmor och svärfar för att hämta deras hund Trixi, det hade blivit jätte skönt väder -10 grader och strålande solsken, det kändes verkligen som att våren nu äntligen börjar närma sig. Jag var och promenerade ca 3 km,  kastade snöklimpar åt hundarna för att motivera de till att plumsa i snön och jobba extra mycket med kroppen. Sen när jag kom hem så for jag och Ärga med sparken, vi sparkade nästan till Allsån, på vägen hem så for vi till Zandra och fick mig en kopp kaffe, medans Ärga fick korv av Zandra, det är ju inte så att damen behöver det precis, den där damen har lagt på sig en hel del sen vi har bytt foder. Jag har börjat gå dem ett frysfoder som heter Fodax, det är betydligt billigare än Royal Canin som de tidigare har ätit och det funkar då änsålänge jätte bra på dem, de har ätit det nu i ca 3 veckor. Sen har deras mataptit vänt totalt, inte för att den någonsin har varit dålig, men nu är den extremt hög. Plxus har varir  den som har tjorvat kring maten, men nu äter han jätte bra.
//Ida

Mera Snö

Det bara vräker ner snö hela tiden, ska det alldrig ta slut? Tycker verkligen att det hade räckt med det som var innan det här lasset kom. hundarna har vilat och jag med haha, min såkallade hårdträning varade inte så länge. Jag och Zandra var och promenerade med djuren i Torsdags, det var snöstrom och jäkligt kallt, sen har kylan legat i fram till idag. Det har varit här -20 grader och då är det inte så kul att vara ute, så först idag har man vågat vistas ute utan att man ska bli rädd för att frysa ihjäl. Vi hade årsmöte i klubben igår, och då bjöds det på smörgåstårta och så fick alla som hade fått uppfl från någon lydnkl eller bruksklass blommor, så jag och Maia fick blommor igår :). Sen har vi fått lite nytt folk till styrelsen, ni kan gå in och kika på den på klubbens hemsida. www.overkalixbk.dinstudio.se 


"Hallå där bruden"

//Ida

..........

Jag har börjat ligga i lite hårdträning med mig själv och så klart så anpassar jag min egen träning så hundarna kan följa med, eller det kanske inte är så hårt, men jag är lite hurttigare än i vanliga fall. Beachen väntar om två veckor, gud så spännande:), och nu har jag löst detta med hundarna oxå. Plexus, Ärga och Sixten ska bo hemma i hundgården. Farsan ska vara och ge dem mat och se så dom mår bra och så. Mina gulliga kompisar Zandra och Petra kommer att se till att dom kommer att få komma ut och röra på sig, Petra ansvarar över Plexus och Ärga och Zandra över Sixten. Maia kommer och bo på Björkholmen hos Jebas, för henne kan jag ju inte sätta i nån hundgård ;) hon skulle ju gråta ihjäl sig.
Söndag så tog vi bara en kort prommis med hundarna för det var så jädrans kallt - 16 visade termometern här i Nybyn. Var senare på kvällen och körde lydnad med Maia i ridhuset, det var mycket folk och väldigt liten yta att träna på, så vi fick anpssa träningen efter ytan vi hade att röra oss på. 
Måndag 45 minuters promenad, med Maia i koppel och Sixten och Ärga springandes lös. Plexus var och höll husse sällskap i lastbilen.
Tisdag så tvingade jag med mig Petra till lappberget,  skidåkning stog på schemat. Tryckte in alla fyra djuren i lillpassaten, Sixten och Maia med varadra, Maia var inte alls lycklig, men det är sånt hon får leva med ibland att sitta trångt, stackars Sixten som fick sitta med surragatan. Ärga fick sitta själv i sin halva av buren, det blir minst konflikter så. Plexus fick sitta och mysa med Matte i framsätet. Jag började med att åka 3an med Maia och Plexus, han fick springa bakom, gick hyfsat bra för min del, men Maia var inte lika pigg så det vart bara 3an för hennes del. Sen tog jag och åkte med Ärga, Sixten fick springa bakom, vi åkte 5an, och jäklarns så tungt det var, många uppförs bakar säger jag bara, men vi tog oss runt och stolt var jag över mig själv sen. Ärga var riktigt pigg, kul. Sixten var inte alls nöjd, han fick hålla lite högre tempo för att han skulle hinna med oss, och det är han inte riktigt van vid, ha ha grabben fick röra på stor kroppen. Den dagen slutade vi med 8 km, och många tunga backar var det. Senare på kvällen hade jag damp här hemma så jag tog en pomenad över till Zandra med Plexus och Maia.
Idag så har det varit promenad efter skoter spår med ny snö. Har varit och gått med Plexus, Maia och Sixten ca 1,5 h. I kväll så har jag och Ärgat varit och promenerat ca 30 minuter i stor stan, nä inte kan man väll kalla de för det direkt, det är rättar sagt ett litet centrum  som kallas för Bränna. När jag kommer hem så möts jag av en väldigt trevlig överraskning  lillkelpien och Plexus har brytit sig in sopskåpet som är under diskbänken, där har dom rensat soporna och Maia har ätit hundmaten som dom sen skulle få, hon hade ätit för 4 ggr mer mat än vad hon skulle få. Så nu ser hon ut som en fet labrador med stå öron och smala ben. Jag skyller faktiskt inte detta på Plexus jag vet att Maia ligger bakom allt för han är inte den matglada typen och han har garanterat inte fått smaka nått av kalaset som de haft, för hon har garanterat vräkt i sig allt och bara morrat åt honom under tiden hon har frossat.


Här är hon smal och smärt, men nu ser hon inte så här fin ut.


Plexus som inte fick ta del av kalaset

//Ida

RSS 2.0