......

Har haft nu självstudier i 2 dagar skönt*. Har haft tid över till hundarna under de här dagarna och det är ju kul. Igår var jag på långprommis med Sixten, Plexus och Maia, vi var och gick efter isen och det var så härligt speciellt nu när solen lyser. Sen på kvällskvisten så var jag och Ärga och prommade runt norra tallvik, vi stannade av och körde ett lydnadspass på Isolamin parkering, jag säger då bara det, den härliga hund jag har! Hon är helt otrolig, det jag syftar på är att hon går genom eld bara hon får jobba, blev riktigt sugen på att testa tävla hon igen till våren, men vi får se. Hon ska ju paras nu här kring dagarna så då får vi vänta och utvärdera de först.
Idag så har jag varit och prommat med Sixten och Ärga efter isen, det är en riktigt härlig vår dag idag oxå, hade kunat vara nån plusgrad så hade varit toppen. Sixten plågade jag med genom att sätta honom att dra däck, han var inte alls nöjd. Han tyckte det var mest eländigt och tungt. Efter promenaden så for jag och åkte skidor med Plexus och Maia. Maia den lilla råttan drar som bara den, hon är helt fantastik, det skulle vara häftigt och ha typ 4 st kelpisar framför rackarns vad fort det skulle gå då. Gud vad jag känner att jag skryter på mina tikar, men det är ju för att det är just mina tjejer :) Plexus pinna på där under skidturen för sig själv, han hade då inte koll på vart vi tog vägen han var så upptagen med att nosa och slicka där Ärga hade kissat,  dessa han hundar, han är så svinig, idag har han brytit sig från bron, hörde att kompostgallret rasade ner från bron. i vanliga fall så brukar han inte vilja gå nära gallret, men en kåt hane ser inga hinder bara möjligheter. Sixten den stollen har inte börjat förstå det här med löptikar, för han är då verkligen inte intresserad av Ärga, eller så vågar han inte visa intresse för han är rädd att hon ska äta upp honom, haha.....


Ärga

//Ida

....

Måndag, tungt gillar inte alls måndagar. Förra veckan har varit och den har gått sjukt fort.  Igår var jag på årets första cykel tur med Ärgiga Ärga, kul var de, satte på henne nomeselen så hon skulle kunna dra mig på cykeln, det var lite små kyligt faktiskt att cykla, och så när hon drar så får hon ju sjukt mycket fart så då blåser det ju extra kallt. Det är lite för kallt för cykelturer, men det var bart efter vägen, så man behöver inte vara orolig att man ska falla och slå ihjäl sig. Ärga har för den delen börjat löpa oxå, så Plexus ser i kors när han ser på henne, helt garn är han på henne, springer och uppvaktar henne ständigt drär kring buren, hojja det är ju hans morsa. Går iväntans ytider på att Maia oxå ska börja snart, stackars Plexus då, då tror jag att han får flytta ut till hundgården, men då protesterar väll husse. Igår kväll så var jag och körde lydnad med Maia i ridhuset, och gud så roligt hon hade, vilken iver skit kul att se, jag var som lite små seg, men hela jag vart helt på g. när jag fick se att Maia ville jobba, hon fick säga åt mig att "men morsan kom igen då så kör vi".  Jag gillar hundar som har den ivern och viljan :)//Ida

Underbara vår

Nu är våren här, helt fantastiskt vad tiden går fort. Solen skiner och det droppar från taket. hade velat spendera dagen ute idag men icke det, jag ska ist sitta och lyssna på Jerker Swande som vi ha just nu på utb. det är tur att han har intressanta och roiga saker att komma med annars så hade jag stannat hemma idag.
Solen ha ju lyst hela veckan, och i onsdags så hade vi självstudier, så jag valde att "jobba" hemifrån. Dagen spenderade jag med mina djur och Zandra. Jag var och åkte skidor här hemikring, åkte först en runda med Maia, Plexus fick springa med, rundan är ca 3 km. Sen for jag och åkte samma runda med Ärga fast 2 varv. Sixten fick komma med och springa, tror ni han är nå lat den hunden, eller rättar sagt han är inte så förtjust i att springa, han lullar hellre på i sin takt, han låg ca 50 m konstant bakom oss. Så dom turena slutade med 9 km, hundarna var super nöjd och då är jag oxå nöjd. Efter det så for jag och Zandra och körde skoter och grillade korv, dagen hade inte kunnat bli bättre.
Nu måste jag skynda mig, ska hinna ge hundarna mat och sen måste jag iväg på min skola, haha värsta lilla skolflickan känner jag mig som....


Lill tösen som älskar aktiviteter

//Ida


......

Det har tagit ett tag att komma sig tillbaka till verkligheten, men nu tror jag att iaf jag har börjat att göra det. Hela förra veckan har min hjärnverksamhet varit någon annanstan, har inte alls fungerat riktigt, det är därför jag inte har orkat engagera mig med bloggandet. Drabbades desutom av jetlag, somnade tidigt och så vaknade jag när Micke for och jobbade kl halv 4 på morgon, och kunde inte somna om. Hemresan från Thailand var jobbig som tusan, jag klarar inte riktigt av det där med att sitta still så där länge, trodde där ett tag att jag skulle få skavsår på skinkorna. Vi mellanlandade i Dubai och jag säger då det gud vilket obehagligt ställe, på flygplatsen så var det ju ett väldigt annorlunda folkslag, det var gubbar med vita lakan och svart skägg, binladins kompisar. Tror ni att man vart nå uttittad när man kom och gick där, svar JA. Dom glodde mer där än vad dom gör här kring byarna. Vågade absolut inte lämna Mickes sida när vi gick där.
Men iaf, så har vi haft en helt underbar semester, det är helt klart värt att åka till Thailand trots den långa resan dit. Så alla ni som funderar på att åka till Thailand, jag säger er bara de Åk. Vi kommer garanterat att åka tillbaka. Längtar dit redan :)På Phuket Zoo


Elefantritt i djungeln


Micke snorklar


Jag på bambuflotten


Hundarna har då haft det jätte bra här hemma. Vill tacka Zandra, Petra, Mamma och Pappa för att ni har tagit så väl hand om våra djur. Tror inte att jag hade kunnat slappna av så pass mycket som jag kunnat om inte jag hade vetat att jag har så bra "hundskötare".
Maia var gode överlycklig när vi kom till kallax, påvägen hem så låg hon mellan mig och Micke och tok myste, min lilla svart pärla :). Sen när vi var väl hemma så hade Plexus och hon tok damp här inne, dom sprang omkring med varsin toffla i munnen och ville leka.
Annars så har det inte hänt så väldans mycket sen vi kommit oss hem. Jag har fortsatt med säljutb. och sen har hundarna fått sin dagliga motion. Har varit i helgen tillsammans med Petra till Skellefteå på ÖNDs årsmöte, åkte ner fredag och kom hem i söndags. I samban med mötet så hade dom dit 3 intressanta föreläsare, en av dom var Kenth Svartberg, och jag vart mäkta imponerad av förelsäningen, vilken härlig människa. Det han surrade om var, hur man ska få god relation med sin hund, inlärning och belöning. Det var mycket intressant och det satte då i gång min hjärnverksamhet.
Idag så har jag, Linda, Mia och Zandra varit och promenerat på isen med hundarna. Vi kom där med en hel skokk hundar och gick, Linda med sin dalmatiner Nelly, Mia med sina aussisar Nima och Elza, Zandra med Collien Wendie och Sch Quila, och jag med Plexus, Sixten och Maia. En härlig blanding hundar lös på isen, tur att vi inte möter så mycket folk här på isen i Nybyn, för dom hade nog blivit livrädda.

//Ida
 


Tillbaka till verkligheten


Här är vi på en av Phi Phi öarna

//Ida

Tisdag

Fortfarande varmt. Idag pa formiddagen sa har vi haft mulet, men na har solen bitit pa kroppen anda. Det kandes ut som nar det var hog sommar hemma, med ca 30 grader varmt och soligt.
Sondag, det var forsta dagen som vi lag och jaste i poolen kring hotellet. vi har kopt oss en luftmaddrass sa nu ligger vi kring poolen pa hotellet med den och flyter runt skavfotters. Sen pa kvallen sa akte vi till Phuket for att shoppa loss det vart en flopp. Vi akte till en gigantisk stor marknad med en miljard thailandare, det var som myror i en myrstack, jag fick panik och vart gode irriterad over att det var trangt, sen var det gode varmt oxa, sa jag forsokte hitta basta vagen ut, och da hade micke nastan tappat bort mig, men vi lyckades hitta varandra. Vi tog taxi da in till Phuket town for att handla pa ett av Phuket Shoppingcenter, varan chauffor lamnade av oss pa ett av cetrena, det visade sig att det hade blivit lagenheter av detta center, sa dar stod vi vilse mitt i stan och viste inte vart vi skulle ta vagen. Vi borjade knalla for att hitta oss en Tuk Tuk for att ta oss tillbaka till Karon, och vi gick och gick och vi hittade oss ingen Tuk Tuk, i normala fall sa kryllar det av Tuk Tuk, men efter en lang promenad sa hittade vi en snall farbror i sin Tuk Tuk som korde oss tillbaka. Sa sa slutade den shopingturen, en massa pengar gick till farden och vi kom hem med noll grejor.
Mandag, Vi akte 07:30 mot khao lak, vi hade privat chauffor hela dagen, vi for och besokte en turtle farm dar fick vi se skoldpaddor av olika de storlekar, mest gigantiskt stora. Fiskar var dar oxa olika slags saltvatten fiskar, nemosar bla. Sen efter det sa bar det av mot bamboraffting i djungeln, och det var gode haftigt, vi akte i forsar och lugna sel genom djungeln, det enda vi lyckades skada var grodor, men jatte kul och spannande var det. Efter det sa vart det thai lunch, och sen vart det en elefantritt, den har elefanten vi nu fick aka pa var betydligt piggare an den vi akte med tidigare, sen chaufforen vi hade sag ut som mowgli. pa det har saffariet hade dom aven, ormar, apor, krokodiler och faglar. Nar vi var fardiga pa saffariet sa var vi och sag dar Tsunamin hade harjat, vi besokte Polisskeppet, gode maktigt var det att fa se nar Tsunamin hade flytta det ca 2-3 km fran havet.
Idag har vi varit till Beachen en svang, plaskat i havet och solat. Sen har vi inte pysslat med sa mycket mera. Nu ska vi snart ga och leta oss na foda sa vi orkar med morgon dagen, for da ska vi ivag pa en bat, micke ska dra upp na stor fiskar och jag ska bara soffta och sola. Hoppas att ni har det bra dar hemma allesammans och vi kan inte lagga upp na bilder for att natverksamheten har ar inte den snabbaste.

//Ida och Micke

RSS 2.0