Ärgas Valpar

Har kommit. Hon fick värkar igår på dan, 2 st kom av sig själv sen resterande kom på djursjukhuset i gammelstan, hon fick inte ut den tredje vet. fick hjälpa henne med den och den var död. Sen när den fjärde skulle komma, så satte aldrig hennes värkar igång så dom fick snitta henne. Den valpen var död som skulle komma. Så just nu så är det 4 st tjejer, en grå och resten mörka. Den gråa ser ut som Ärga, hon är jätte tjusig och jag har döpt henne till Unik :). Ärga mår jätte bra nu, och hon vaktar valpisarna, hon blänger  till och med på mig när jag håller på med dom. Söt tjejen min...
Maia kom hem igår och jag var överlycklig. Haft borta henne i 4 dagar, hur ska det gå om hon har bebisar i magen och när hon åker till Anna och co, för att valpa. Jag lär ju hänga hos dom så fort jag har bra möjligheter. Har vart på klubben en sväng ikväll och tränat lite med henne, vi körde vittring, sättande under gång och hopp apport. Det gick bra, men hon var inte lika motiverad som hon brukar, tror att det har med slut löpet att göra.
Här kommer lite bilder på hon iaf.


"Det är lättare att bita hårt tag i snöret"


//Ida

Snart är det dax...

Ärgas valpar kommer nog när som helst. Var idag och besökte henne och nu har värkaran börjat komma igån. Hon har flyttat för några dagar sedan till morsan och farsan för att vara lite "mammaledigt". Ines fick då flytta hit till oss så att Sixten skulle få ha nån att hänga med där ute i hagen. Jag och Micke var och aktiverade henne lite lätt i Söndags, hon fick leta en spårpinne som jag hade lagt ut på en äng. Vi vallade av ett lite område. Det var väldigt uppskattat av damen.

Här kommer lite tjockis kort på Ärga

Jag har börjat köra lite spår med Sixten. Det är något han är väldigt duktig på, han är väldigt lugn och fokuserad i spåret. Vi har tränat på väldigt varierande terräng för att testa honom lite, och det bekommer inte han. Sen har jag lagt ut lite olika belöningar åt honom, hade en metallhylsa en gång som jag snabbt bara hade vidrört vid och han plockade den på en gång när han kände vittringen av mig. Har även jobbat med apportpinnar som han inte är känd med och det funkar oxå jätte bra, det kanske blir något av "trötter" ;). Sixten är röntgad med AD:UA HD:A...
Allmänlydnads kursen som jag håller i börjar glida mot sitt slut. Känns lite vemodigt att avsluta, men samtidigt så ska det bli skönt, för då kommer man att orka fokusera till 100% på sina egna hundar, dom blir lite lidande när man har många bollar i luften.
Maia började löpa för nån vecka sedan, hon har nu varit några dagar hos uppfödarn Anna som ska ta en kull valpar på henne, Maia har där fixat 2 parnigar med Turbo en mkt. trevlig Kelpie herre med stor motor. Gå in och läs mer om honom på deras hemsida. www.grejaskogen.se.

Här kommer en bild på snygg tjejen :)
//Ida


Hunduppvisning

Igår så hade vi hunduppvisning med Brukshundklubben på studiefrämjandets 50 års jubileum. Jag visade linförighet, inkallning, apportering, krypet och skall med Ärga. Hon tyckte att set var super kul, men hon har inte samma kaliber i det hon utför som hon hade innan magen vart så här stor. Hon är lite klumpig nu.Vi var även där för att visa upp våra terapihundar. Idag så har jag och Maia varit och jobbat på ett ställe som heter Prisma, det är ett terapi ställe för dom som är handikappade. Det gick jätte bra för Maia, hon fan sig in i situationen jätte snabbt. Hon är väldigt lugn med dom som är handikappade och gamlingarna, annars brukar hon vara jätte hispig när hon ska hälsa, men med dessa typer av människor känner hon av att hon måste ta det lungt, väldigt fasinerande.


Maia

//Ida

Jebas Puck

Vill Grattulera Ärgas son Jebas Puck som har blivit länets första Kriminalsökhund gå in och läs på http://www.nsd.se//nyheter/artikel.aspx?ArticleID=4614125.


Puck


//Ida


Världens sämsta bloggare

Det är jag det. Mitt bloggande går i perioder, men det har ni kanske märkt. De som händer och fötter just nu kring mig och mitt liv är att, avslutar min säljutb. imorgon sen så har allting resulterat till att ingen kommer att få nå jobb och detta företag som vi har "jobbat" mot, pga. ja det är massa grejer, och de är ett gode svamligt företaget, allting handlar om pengar iaf. Så det var ju mindre kul, på måndag ska jag gå och anmäla mig arbetslös iaf. så får vi se vad som händer med mig sen.
De har blivit en hel del hundträning den senaste tiden, kul som attans nu när snön har försvunnit. Massa lydnadsträning, och polleten på vittringen har trillat ner för Maia, och det övriga momenten börjar se bra ut nu, bara lite mer fin lir, funderar nästan på om man kanske skulle starta henne i trean, just för att reka läget, men vi får se. Vi har inte hunnit vara och "jobba" nå mer sen sist pga. att den där utb. har tagit upp min tid. Men vi ska ev. på ett ställe som heter Prisma där det är handikappade människor på måndag. Kelpien har ännu inte börjat löpa, vet inte riktigt vad som har hänt, hon har helt enkelt kanske blivit för gammal så den har försvunit för henne, haha nä nå tror jag att den är på gång här snart.
Ärga är TJOCK, garanterat att hon är med valp/valpar/jätte många valpar nu, hon är gigantisk och jag tror att hon ska ha i slutet av Maj, har inte riktigt koll på det där. Vi har tränat på framåtsändade och det går framåt, har fokuserat på att hon inte ska springa hela sträckan i 180, utan bara halva och att hon inte ska pendla, det går framåt iaf. Är riktigt sugen på att tävla lill tösen min :) Men vi får vänta. Jag ska hålla i hunduppvisningen som vi har på söndag eftersom att studiefrämjandet har jubileum, så då tänkte jag att Ärga skulle få visa upp några moment från Brukslydnaden, lattjo lajban kommer hon att tycka att det är :)
Ikväll ska jag köra igång Allmänlydnadskursen, få se vad det är för spännande grup jag ska ha, alltid lika kul och intressant att köra igång nya kurser, för man lär sig alltid nått nytt.
Förra helgen var jag och hade lite kul med morsan och deras hundar med skyddsärmen och bitstocken, och det var väldigt uppskattat bland hundarna, körde Ärga med Ärmen, och lata SiggeMannen på stocken.Kan ju meddela alla läsare att det är inte för någon tävlingsverksamhet detta görs.Här kommer lite bilder.


Sixten

Ärga tösen
//Ida

RSS 2.0