Bevakningsträning

Äntligen har vi nu börjat komma igång med bevakningsträningen. Har varit i Kalix både igår och idag och för att träna bevakning med Maia. Jag tränar nämligen med Kalix BHK, så vi pendlar dit för att träna. Vi jobbar än sålänge med lujdmarkeringar.
Vi band upp hundarna i en bastjänst. Körde sen stillastående bevakning, Figgen kom från vänster, men Maia markerade skarpt åt höger hon hörde något mkt. intressant ifrån höger hon låste sig riktigt och vi vet inte vad det var. För att hjälpa henne så hon skulle ta rätt så riktade jag mig själv mot vänster sida av skogen och då tog hon upp ljudet från figgen, och visade skarpt att "vi ska ditåt morsan och kampa med figgen". Körde sen en till ljudmarkering på henne,  patrullerade en bit med henne då, och hon tog upp ludet snabbt och visade att där är det.
Söndagens träning bestod av samma sak. Vi började patrullera, Maia var hel laddad, hon ställde sig på bakbena för att kolla vart figgen var, jobbade super fint på stigen genom att kolla av, stanna och lyssna, markerade spår från dom som gått före, for in mot skogen för att se, lyssna och lukta om det var något där. När hon väl hörde figgen så for hon snabbt in mot skogen och bestämd var hon i markeringen. Jobbade sen fint ut till figgen, när hon tappade honom så stannade hon lyssnade och fortsatte ut till figgen. 
Måste ju berätta oxå att vi har haft en varm vårhelg här oxå med hela +11 grade och sol, nu smälter snön bort fort här :)

image23

Maia måste svalka magen i vårvärmen, här under en promenad tur.

Hade bra

/Ida

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Skoj att hitta dig på nätet och att läsa om er träning! Vi är ett gäng som håller igång och tränar lydnad (spår, bevakning och sök) tillsammans. Hör av dig om du vill hänga på nångång.. även om det är en bit att köra för dig.. =)

2007-04-17 @ 13:56:32
URL: http://www.freewebs.com/tassemarkenstriss
Postat av: Åsa & Kören!

Håller med Gunni skulle vara kul om ni kom med någon gång!

2007-04-29 @ 10:23:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0