Ärgas valpar 4v//Ida


Simtur på Björkholmen

Idag efter jobbet så packade jag Ines, Maia och Säpo in i bilen, och så åkte jag upp till Björkholmen för att låta de simma. Maia är som fisken i vattnet, hon stormtrivs när hon får bada. Ines badar men hon är inte så där jätte sugen på att bada. Säpo har oxå doppat sig idag, han tyckte inte alls att det var kul. Men det var skönt för han efteråt, för här i Överkalix är det 22 grader varmt och stålande solsken :)//Ida


AKTIVA HUNDAR

Gå in och kika på min hemsida www.aktivahundar.dinstudio.se

Säpo

Lilla Säpo mannen, en väldigt rolig figur är han. Han har nu snart varit hos oss en vecka, och det känns som att han alltid har bott hos oss. Nu har vi lärt känna varandra och nu har han tagit fram lite härliga sidor. Det är en orädd och stabil herre, med stor kamplust, och ett rejält bett har han. Han är jäkligt kaxig, han säger ifrån om Philip tar tag i han, men det har jag fått sätta stop för. Han har svansen rätt upp och skäller ut andra hundar som passerar honom. Han har lätt för att koppla av han har inga bekymmer att sova om det är liv och rörelser här hemma. Jag gillar skarpt denna hund ;)//Ida


Ärgas Valpar

De är nu 3,5 vecka gamla. De växer så de knackar, och dom börjar bli vilda. Går och skriker har det oxå börjat göra.//Ida

Torneryds Schief

Har flyttat till oss i Nybyn. Vi kallar honom för Säpo. Han är en liten 8 veckors han valp som kommer från Torneryds Kennel http://www.kenneltorneryd.se/ som finns i Skåne. Säpo är en orädd valp med alla 4 tassarna på marken. Han är väldigt framåt och nyfiken, han gillar att leka och han är väldigt matglad. Han har redan hunnit sätta Plexus på plats. Han försökte även ge sig på Maia, det gick inte så bra, han upptäckte snabbt att Kelpien ska man akta sig för.  Polarmarkens Märta försökte leka tuff mot honom och visa vem som bestämmer, men det gillade inte han alls så det slutade med att det började slåss.(Märta är en 3 månaders gammal valp.) Så jag och morsan fick gå in och sära på dem.  Säpo och jag hade tänkt att vi skulle jobba med brukset och framförallt spår. Sen är det tänkt att han ska vara en matador hanne är uppe kring norr.

Här kommer lite bilder på han.//Ida


2 veckor

Ärgas valpar är nu ca 2,5 vecka. Här kommer lite bilder på små liven.
Pappa Hassemans Zeth

//Ida

SUCH

Idag så har vi varit till Piteå på Officiell Bruksutställning. Det gick väldigt bra för mig och Maia, vi fick vårat sista cert så nu kan vi titulera oss som SUCH. Sen vart vi även BIS 5.
Domarens kritik var: Proportonelig 6 årig tik,  snyggt huvud, utryck och öron.Bra bett, välkroppad och vinklad. Bra svans. Rör sig mkt. bra. CHAMPION IDAG!
Domaren var en jätte gullig finska som heter Ritva Raita, hon hade dömt många liknade kelpies i Australien, och hon gillade Maia skarpt, hon tyckte att jag skulle fara och ställa henne i Australien, och det var jätte kul att få höra det.
Champion Tjejen
Sen vart vi BIS 5 :)


//Ida

1 vecka

Valparna vart 1 vecka gammal i  torsdags. Feta och välmående är dom :). Ärga har väldigt mycket mat och dom 4 flickorna. Så här ser det ut idag.

//Ida 


RSS 2.0