Massa solande och badandet

Torsdag sa hade vi det valdigt mulet har i stort sett hela dagen, det regnade aven fran och till hela dagen. Vi tog en taxi den dagen for att kora gokart och fordriva tiden m. annat. Micke korde gokart och jag tittade mest pa, jag var inte sa noga att kora dom dar maskinerna. Sen sa for vi och sag pa en ormshow som det hade alldelse dar bredvid. Valdigt haftigt och se den, men na var man halla radd nar han kom nara en med ormarna. De hade massa olika ormar med pa showen, bland annat skaller orm, och pyton. Efter det sa fick man ga runt och se pa deras "lilla" orm farm. Det hade aven andra djur dar oxa pa farmen som det matade ormarna med.
De vi annars har gjort det senaste dagarna ar att sola och bada kring havet.
Igar var vi i Phuket for att shoppa pa deras gigantiska marknad. Vi fick se dar en valdigt trakig syn och det var att det salde hundvalpar, kattungar, kaniner och andra djur i sma burar pa den marknaden dar det kryllade av folk av alla dess slag. Det var fruktansvart! tankte ge mig in i en liten diskution dar m. dem men Micke hann stoppa mig. Morr och Fy for sant. Detta var inte forra aret da vi var.
Nu ska vi ut och ata och dricka gott pa Two Chefs.
Hade bra allesammans pa en vecka ar vi hemma, langtar som tusan nu efter mina hundar. Gud vad jag vill trana hund!

Kram* Ida och Micke


Grottor och laguner

Hej Hopp allesammans!
Pa Mandag sa for vi ut till Pang Nga Bay vi akte en tur med en Big Boat helt underbart vackert ute pa havet med massa mysiga oar runtikring dar vi var. Vi akte i grottor och laguner med kanoter, vi hade med oss en personlig guide. Vi var forst i en grotta dar det kryllade av fladdermoss som sov, inte alla. Sedan var vi en annan grotta och kollade pa en Gigantisk Riktig diamant, det var haftigt! Farden fortsatte till en annan grotta dar vi fick se former av olika figurere som vattnet hade skapat, bla budda och scobby doo. Samtliga grottor ledde till olika vackra och mysiga laguner i oarnas inre. Pa dessa stallen sa fick vi mata gibbon apor, vi hade tur att fa se en liten krokodil oxa. Farden fortsatte sen vidare till en mysig o dar vi solade och badade.
Senare pa kvallen madde Micke jatte daligt, han var sjuk i magen och det hade han hela kvallen, igar var han lite battre i magen men han var trott och sliten efter alla toa besok. Vi gjorde inte sa mkt da, hangde mest kring hotellets pol. Jag hade samma bekymmer for nagra dagar sedan men jag vart inte lika dalig. Men ni vet ju hur karlar ar :).
Idag har det varit mulet pa formiddagen, sen har det regnat valdigt lite oxa. Vi trodde inte att det skulle bli soligt idag sa vi akte till Kata for att spela minigolf. Nar vi kom dit sa vart det soligt. Men iaf. Det hade en skit kul golf bana i en Dinosaurie Park. Micke vann och tur var vall det, for annars hade han blivit sa tjurig :) Na jag vart tjurig, inte den basta forloraren :)
Det ar oftast sa har nar det ar mulet sa ar det det pa formiddagen, det fick vi veta av varan frana vakt som vi har pa hotellet.

Hade bra alla dar hemma, hoppas att ni klar er varmt nu i kylan :)

Kram* Ida och Micke


36 grader varmt

Det har vi haft har idag om int kanske varmare. Det senaste dagarna har vi feta kring polen och havet. Jakligt skont nar det ar sa har varmt. Vi har inforskaffat oss en luftmadrass som vi kan flyta omkring med. Valdigt juvligt ar det nar man ligger dar i Indiska oceanen nar man kanner latta vindar, och hor vattenet som skvalpar. Blir man for varm sa skvatter man det varma vattnet over sig :). Na vi far inte ivag sa langt ut, for vi ar ankare at varandra :)
Igar var vi tvungna att vila oss fran solen. Vi hade da bokat in oss pa en resa, for attt fara till Bang Pae Safarie. I den resan ingick det massa bilakning vilket vi inte viste om. Vi var och akte vagn med en buffel, det var ca 100 m tur. Det kandes ut som att man var 5 ar gammal och fick aka hast och vagn, haha sa lojligt det var. Sen akte vi for att se pa ett vattenfall, vi fick forst ga ca 1 km uppforsbacke i djungeln, vi var valdigt forvantansfulla over att fa se ett stort och vackert vattenfall, det var det inte kan jag saga! Det var ett pluttigt fall, vi vart valdigt besvikna och konstaterade att vi borde visa Thaiguiden varat Linafall. I samband med detta besokte vi gibbonapor, helt ok. Sen var vi och red elefant, och det har vi ju gjort forut, sa det var inte na speciellt, i det flesta aktiviteterna som finns att gora utan att sola och bada sa ingar det elefant ridning, jobbigt. Vi akte sen vidare for att paddla kanot, vi trodde att vi skulle fa paddla, men sa var det inte. Vi hade en thaiman som gjorde det. Detta var i en fiske by, i ett trask, inga krokodiler var det dar men den kanslan fick man nar man var dar. Dar fick vi se stora kackerlakor, fiskar som levde pa land, och massa andra konstig sma kryp. Det var det basta pa den resan, trotts att det var lite sma ackligt.
Imorgon bar det av pa en stor bat till havs, dar vi ska bada, snorkla, sola och paddla kanot i grottor, forhoppningsvis sjalva. Valdigt trevligt och mysigt ska vi ha pa den turen :) Ni far garna folja med :)
Hade bra dar hemma i 30 graders kyla :)
Kram* Ida och Micke


Budda och Nai Harn

Hej Till alla dar hemma!
Igar var vi tvungen att vila oss fran solen sa mkt. som det var mojligt. Vi var och traffade jatte stora Budda som ar 45 m hog. Han star i Phuket och ar gigantisk, ni ska fa se nar vi kommer hem. Pa det dar stallet som han star pa var det en Munk som holl pa att predika en massa och "hela" folk. Det var skit haftigt att se, sant har man ju bara sappat forbi pa tv. Vi "helade" oss inte, haha vi hade na inte fatt gora det. Dar uppe pa berget dar han stog fick vi se en helt underbart vacker utsikt over Phuket. Nar vi for dar ifran sa for vi forbi for at fa se en helt super fin utsikt over Karon och den Indiska ocianen.
Idag har vi varit till en helt fantastiskt strand namligen Nai Harn. Vi akte Long Tail bat dit. Det tog ca 30 min, sen nar vi kom dit sa solade vi och badade och bara myste pa. I vatten sa fick vi se svard fiskar.
Sara ni far ga och kopa en bur till lill Tirri virri hunden min, jag sparar lite Baht :) Hoppas att det gar annars bra for lill kelpie bruden min, saknade att fa mysa m. henne imorse :)
Mamma vi har ingen hemlangtan. Du far saga at Maia att hon far klara sig 2,5 vecka till ungefar :)

Hade bra allesammans :)

kram* Ida och Micke


Karon Beach

Efter en valdigt lang resa ner hit sa kom vi fram pa lordag formiddag. Vi var valdigt trotta och slitna eftersom att vi inte hade sovigt pa 2 dygn ordenligt. Lordag tog vi det mestadels lugnt vid hotellet med att sola och bada i polen. Igar tog vi arets forsta dopp i Indiska oceanen, hur underbart som helstn ca 30 grader varmt i vattnet och 35 i luften. happy valentine firades i Patong med att ata och dricka gott pa Ricos, sedan fortsatte firandet vidare har i Karon. 
Idag har vi inte heller gjort desto mer an att bara ligga och softa vid Indiska oceanen. Vi ar mycket solbranda trotts att vi har varit mkt noga med att smorja in oss. idag har det varit helt sjukt varmt ca 35-40 grader i luften, vi har spenderat mesta tiden med att plaska runt i havet haha man flyter i dar :) Gor ni det dar hemma i snon :). Zandra vi har inte traffat pa na hajar eller maneter.

Hade gott allesammans dar hemma for det har vi :) Halsa till vara djur dar hemma, har traffat pa en vild och galen hund har som pamminer om Tira :) Skit cool ar den.

Ida och Micke


Det var ett tag sen

Det var ett tag sen jag skrev i denna blogg, säkert ett halvår sedan. Det har hänt en hel del sedan dess, jag uppdaterar ju hemsidan om det som händer med bilder och dylikt. Tänkte att jag skulle sätta igång och försöka blogga och uppdatera om våran Thailands resa som börjar på Fredag. Vi åker till Karon Beach som ligger i Phuket, dit var vi förra året oxå. I år blir det att vara 3 veckor :). Gud vad jag längtar, men det känns tungt att lämna iväg alla hundar. Men det går bra, det känns i alla fall tryggt att lämna över dem.
Kan ju berätta lite gran om vad som har hänt. Tira är nu ca 6 månader snart 7. Har inte satt igång henne i någon lydnads träning ännu, tänkte att det väntar vi med tills sommaren. Det ända jag pysslar på med henne, är att hon får vara med lite överallt dit man kan ta med hunden, det går bra, hon kan reagera på saker och ting som hon inte känner igen, men det går alltid över. Tira kommer att bo hos min kära syster och hennes fam. I Öjebyn, sen kommer hon att vara med hennes man Per på dagarna på hans arbete. :)
Säpo har börjat bli en stor grabb i sin uniform. Allt går jätte bra med Säpo, och vi har planer på att tävla till våren/sommaren om allt går som vi har tänkt oss. Det vi siktar på är att starta i Akl spår. Det går jätte bra att träna in moment på Säpo, han lär sig väldigt snabbt och han är väldigt duktig på att hålla koncentrationen på det vi gör. Zandra kommer att motinera Säpo mannen åt mig medans vi är borta. :)
Maia arbetar för fullt med att stimulera vårdtagare genom att bara vara och visa upp olika saker som hon kan, ex. apportera olika föremål, söka godis, sitt ligg stå, komma på inkallning, krypa, och att bara vara go och glad :) detta är hon väldigt bra på och det är väldigt uppskattat. Maia kommer att vara hos mormor och morfar på Jebas där kommer hon att hade så mysigt med att sova i sängen deras, sno mat från bänken och jaga Tiger :)
Plexus och Ärga har vi bara motionerat den senaste tiden. Ärga har fått vara på en skidtur sen har vi fysat på andra sätt genom att sparka och dra däck, och plumsat i snö. Ärga kommer att paras nu när hon börjar löpa. Petra kommer att motionera Ärga och de kommer att ha det så trevligt efter skidspåren i lappberget. Plexus kommer att vara hos farmor och farfar i Nybyn när vi åker iväg.
Säpo och Ärga kommer att bo här hemma och så kommer mamma och pappa att fara och utfodra dem och se så det har det bra.
//Ida


RSS 2.0