Maia's Valpar har kommit!!!!

Det är sant dom har äntligen kommit! Första valpen kom igår kväll vid 24:00 tiden, en svart liten tik. Sedan kom den andra vid 03:00 tiden, det var en svart/brun tecknad tik, tyvärr så orkade den inte överleva. Sedan har det 4 andra ploppat ut eftersom så vid 09:00 tiden så födde hon den sista i samband med att hon rastade sig. Det små liven som är nu med henne är 2 tikar och 4 hanar. Alla ser ut att bli svarta. Maia har varit super duktig, hela förlossningen har gått hur bra som helst, hon har gjort precis som man ska göra. Denna prossedur har hon genomgått  med stöd av min mamma. Ett stort tack vill jag ge till mina föräldrar.

//Ida

Åttonde veckan//Ida

Nu går vi i väntans tider

Maia blir bara större och större, hon är rättare sagt gigantisk nu. Tycker synd om henne, för det är varmt och hon har det jätte tungt. Vill att det där små liven som hon har i magen ska komma ut nu så fort som möjligt så hon slipper gå omkring bära på de små liven........

Här kommer lite bilder det är bilder från förra helgen då hon var i vecka 7. Husse har åkt till Tyskland med kameran han kommer på onsdag så då ska jag fota Maia så ni får se hur hon ser ut i åttonde veckan.


Maia gillar att slappa numera :)
//Ida

Vilken härlig valp

Det är Säpo det. Vilken valp säger jag bara, han är så bra denna lilla valp. Har lagt nåra små spår till han med 5-10 min liggtid sen har han fått en kamptrasa i slutet, detta gillar han och detta är han gjord för att hålla på med, han letar reda på spåret, tar det får tappt och jobbar tills han hittar det :). Denna grabb blir 3 månader i veckan! Vi har varit i Ängesån i helgen, vi var till Linafallet en dag, vi knallade då över hängbron som finns där, och först skulle han inte gå där, han började protestera i kopplet, men jag visade han att nu går vi, och då gick vi! Inga bekymmer hade han att gå den sen på vägen tillbaka. Mäkta imponerad vart jag. Vi har börjat träna lite på positionerna i friaföljet och det går jätte bra, matglad som han är så lurar jag han med godis. Här kommer lite härliga bilder på han.


Säpo hälsar till alla ;)

//Ida


 


Maia m. valpar

Maia är dräktig. I morgon tisdag så är hon i 6e veckan. Jag har varit och ultraljudat henne idag, och vi kan nu konstatera med säkerhet att hon är dräktig. Vetrinären hittade 5 st valpar i magen iaf. Jag har haft stora misstankar på att hon är dräktig pga. hennes beteende, hon har snott mat bakom ryggen på en, och det är inte lite det hon har kunnat sno, de har varit en hel fläskfile, korv, bröd, sopor mm. hon har stått och morrat åt Säpo när han har fåt mat, så han inte har vågat äta. Sen har hon varit väldigt missnöjd över att han har flyttat in, så då har hon kunnat gå och ge honom tjuvnyp. Hel skum! Nå väl det är tur att hon bara kommer att vara dräktig en gång i livet iaf.

Så här ser damen ut nu. Vet inte om det ser ut att vara någon större skillnad på henne på kortet. Ser man henne i verkligheten så syns det, det kan jag lova!//Ida


Hemsidan

Hemsidans adress är nu www.aktivahundar.net

RSS 2.0