Kryp och Rutan

Nu har jag varit riktigt seriös och tränat in moment som har strulat för Både Ärga och Maia.
Jag har ju tänkt starta Maia i Lydn kl 2 till sommarn. De jag har haft strul med är ju rutan, men nu värkar de börja sitta riktigt bra, ibland så behöver dom kanske få vila ett halv år från all träning ;). Hon går jätte fint ut till rutan och parkerar sig i mitten.
Ärga hade jag tänkt tävla Lkl spår med till våren och kanske hkl oxå, men det får vi se vi ska först bli upfl från lkl först. Men de som har strulat för oss är att hon vill krypa fort som tusan, hon tycker om när det går fort, hon vill så himla gärna och hon tycker att matte går alldeles för sakta. De jag har börjat göra är att jag låter henne krypa långa sträckor och när hon då blir trött och varvar ner sig så börjar de gå sakta, och hon kryper rakt och hon slutar slarva :) Då belönar jag henne med endast min röst. De värkar funka bra, för nu när jag har kört de i några omgånar så har hon börja gå ner i varv redan i starten.

Förra veckan hade jag Elevensval, och då visade jag mina elever hur uppletande går till, hade Ärga att visa med. Vi vallade en rutan i djupsnö, eleverna fick lägga ut sju grejor som dom hade tagit med till Ärga. Å vad hon tyckte det var kul att få leta, hon riktigt storm myste :). Har inte kört nå uppletande med henne sen i Aug.

image48
En vinter bild på Ärga

/Ida


Jebas Essy

Hösten 2007 fick min gammel tik Essy cancer. Tyvärr en ondare variant av cancer som inte gick att bota, så dom var tvungen att ta bort henne på Vetrinärkliniken i Öjebyn. Essy vart 9 år, hon skulle ha fyllt 10 den 8/1. Jag vill bringa ett stort tack till Essys fodervärdar Conny och Barbro som gav henne 3 mkt. fina och härliga år i hennes liv.
Dom minnen vi har kvar av henne nu är hennes barn, hon har lämnat 3 kullar efter sig I, M och O kullen. Mer om dom kan ni läsa på Jebas hemsida. Essy har Lp 2 och hon vart uppfl till Lkl spår. Nu vandrar hon vidare med dom andra från Jebas flocken i himlen, bla hennes mor och far Huldrans Bixa och Sandvretens Hector.

image41
Essy

/Ida


Valpar hos Jebas

Måste ju bara skriva och berätta att en av mamma och pappas tikar har fått valpar. Ninja fick 7 st valpar torsdag den 17/1. Jag och mamma fick åka och akut in med henne till gammelstans djursjukhus, hon fick tyvärr inte igång sina värkar så dom fick snitta henne, operationen och allt gick super bra. Fördelningen vart 3 hanar och 4 tikar, tyvärr så dog en av hanarna i lördags. Pappan till valparna Torneryds Bexx är en super fin och trevlig hane med otroligt bra drifter. De blir otroligt spännande att se vad de blir av dessa små liv :)

image42
Ninja med bebisar


image45
Pappa Bexx

/Ida

Lite Uppdateringar

Jag har inte möjlighet att uppdatera denna sida så ofta pga av att jag har inte alltid tillgång till ngn dator, sen har jag varit lite lat oxå på att uppdater kan jag väll erkänna. Men nu så ska jag dra en liten kort historia om vad vi har pysslat med sen jag skrev här sist.
Vi har inte varit nå mer på tävlingsplan sen vi var på malmenkampen. Jag har inte hunnit träna och tävla nå mina egna hundar under hela hösten, har haft fullt upp med att hålla kurser och jobba. Har haft spårkurs och även en lydnads kl 1 kurs, med jätte duktiga deltagare. Har även haft något som kallas elevensval hund, där har jag haft skolungdomar som jag har hållt hundlektioner åt. De kommer jag även att pyssla med under vår säsongen oxå.

Jag har fått tillökning till min lilla flock oxå, jag hjälper syrran med att ta hand om en av hennes hundar. Så lilla Emy som är en väldigt livlig liten krabat bor hos oss nu, de är en Bearded Collie som är lite över 1 år. Väldigt rolig och lättsam hund hon tycker livet är latjo lajban :). Mer om Emy kan ni läsa på  www.clics.se

Snön har ju kommit för ett bra tag sen :), så då har jag fått plocka fram skidorna och selarna till hundarna. Har hunnit vara och åka en heldel,  och Ärga stormtrivs i skidspåret :), hon stor tjuter av glädje när vi ska fara iväg :).
Maia har börjat bli lat som tusan i skidspåret, hon ids inte dra nå mer. Tidigare säsonger har hon varit suverän att dra med, men nu så tycker hon inte de är så rogivande längre :(. Har vi nån som åker före som hon får jaga efter då tycker hon de är skitkul :)

Så då vet ni att vi lever och mår :)

image40

Bilden har tagits 2005 på Hunddressörutbildningen

/Ida


RSS 2.0