Tävlingar och Spår

Har varit hemma i Ökx i helgen. Bruks hade tävlingar på klubben i lördags så då var jag där och hjälpte till. Var spårläggare och Budföringsmottagare. Grattis till allas tävlingsframgångar, och de övriga får kämpa vidare till nästa tävling.

Har varit och spårat med Ärga och Maia. Jag la spåren uppför bergen. Med 3 apporter i varje spår. Maia gick jäkulst bra, hon jobbar skit fint i spåren, stor skillnad på henne från förra året. Hon plockade pinnarna jätte bra oxå. Vart super nöjd med hennes jobb i spåret.

Ärga började spåra kanon fint, tog vinklarna bra, sista vinkeln hon tog så började hon spåra efter något helt annat, de har säkerligen gått över en ren i hennes spår, när hon drog i väg så frågade jag henne vad hon höll på med, hon kom tillbaka på de rätta spåret då, och plockade upp sista apporten. Hon plockade även de 2 första pinnarna.

Maia fyller år idag, lill tjejen fyller 4 år. GRATTIS till lilla Pärlan min och hennes syskon.

/Ida


Maia Frisk

Har varit hos vet. i gammelstan med Maia idag. Nu är lill tjejen frisk från halsinfektionen. Dom har fått bort allting då dom gjorde operationen, skönt*. Så nu ska vi sakta men säkert börja med alla träning igen.
Var en sväng på Kalix bk och tränade lite lydnad, och de var populärt.

image32
Maia uppe på Stegen

/Ida

Zelda och Maia

218885-31

Utställning

I helgen så har vi varit på Hundutställning med Zelda. På lördag så var vi på Vorstheklubbens special utställning. Zelda gjorde mycket bra ifrån sig och hon stormtrivdes i ringen. Det slutade med att hon fick 1a, CK och andra bästa tik i sin klass, sen gick hon vidare och blev fjärde bästa tik på hela utställningen. "hura". Jag och Johan vart helt chockade, vi trodde alldrig att det skulle gå så bra, med tanken på att hon fick en tvåa i vintras på SVK's  utst. Nåja smacken är som baken hos dommarna, sen har hon ju hunnit växa till sig riktigt mkt.
Idag så har vi varit på Natinella utst. i Piteå. Där gick det väldigt bra oxå. 1a, Ck och andra bästa tik i sin klass sen slutade det med att hon vart tredje bästa tik. "hura" för lilla Zeldan.

Maias extrördel finns nu på skks resultatlista. Hon kan nu tituleras som KORAD.

image30
Zelda
Fotot taget av Anna-Lena Kaati


/Ída

Sön 13/5

I onsdags så var vi till vet. med Maia. När Pia kikade i halsen på Maia så tyckte hon inte alls att hon såg tjusig ut, hon ville absolut ta bort tonsillerna på henne. Tyvärr så hade dom inte tid att ta bort dem på ons. så då fick hon övernatta där till Tors. för att sedan göra operationen. Allt hade gått som det skulle. Nu äter Maia pencillin i 10 dagar och så får hon klass som måltider under dagen. Sen ska hon inte anstänga sig för mycket. Så i helgen har vi inte varit på någon bevknings träning.
Vi harit  varit upp till Överkalix i helgen. Jag och Mamma var och spårade med några av hundarna i Lördags, mamma la spår och Ärga och jag gjorde ett spår till Ozana. Under tiden spåren låg så gjorde jag även spår till Ärgas "barn" Plexus och Phira, första gången dom fick prova på något sånt. Först ficj Plexus gå, och han tyckte att gå vad kul att vara här ute i skogen på en promenad, men tillslut så slog han ner nosen i backen och kände att "här har ju någon vart ute och gått å här ligger det ju en brandslang oxå, men vad konstigt". Andra spåret han gick så var han snabbt nere med nosen i backen,  och spårade jätte fint han gjorde tappt oxå , och han hittade igen spåret själv.  Phira spårade jätte bra, som att hon inte hade gjort något annat i sitt liv. Hon gjorde oxå tappt några gånger men hon löste det själv väldigt bra.  Dessa små krabbater har en väldigt fin social kamplust. Det är väldigt kul att se så "råa" hundar jobba.
När Ozana gick sitt spår vart de inte så där jätte bra. Hon tog upp det skit fint, gjorde tappt på första vinken, hittade tillbaka till spåret jätte bra, tog första apporten. Sen när mamma släppte på henne igen så började hon spåra och sedan kom vi på något helt annat spår, vi upptäckte då att hon gick på färska älg spår. Attans oxå, nå så kan det vara ibland. 
Ärga helt galen. Vilken maskin på att spåra. Suverän. Jag lärde mig något att jag måste lita på hunden, och lära mig läsa henne bättre, för jag började tvivla på henne i spåret, trodde att hon gick fel, men hon gick rätt hela tiden.
Gick sen ett spår till Orvar. Han gick jätte bra på spåret, tog upp det som man skulle och följde upp det kanon bra.
Idag har vi varit och gått i Bergen med Ärga, Plexus och Zelda. Har varit en jätte härlig dag. Varmt och skönt. Sen tränade husse Zelda på att apportera Trut. Först så tyckte hon att det var jätte äkligt, men så tillslut så tog hon truten. 

Några bilder från i helgen


Ärga


Ärga och Zelda


Ärga


Ärga





/Ida


Lite Uppdateringar

Det var ett tag sen jag satt och skrev här. Har tyvärr inte haft tid att uppdatera bloggen.
Jag var förra veckan hos vetrinären med lilla Maia, det dom kunde se var att hon har inflamation i tonsillerna. Sen berättade jag tidgare om att hon har ett konstigt flås när hon anstänger sig rikigt hårt, det beror på att i strupen så finns det ett konstigt "lock" som har svårt att öppna sig. Detta beror på slaggsmålet hon var med i med storasyster.  Vetrinärerna vill heller inte gå in och operera henne än, för att hon är så dåligt musklad runt halsen. Pga. att hon har haft en avbiten halsmuskel. Men hon lider ju inte av det så länge hon inte anstänger sig för hårt. Nu äter hon pencilin mot infektionen i tonsillerna och så får hon vila. Nästa vecka så ska vi tillbaka till gammelstan och träffa super vetrinären Pia :)

Lördag den 5/5

Idag har vi inte gjort mycket. Vi skulle ha varit i Kalix och tränat Bevakning, men så vart det inte. Tycker att min Lilla Kelpie stackare behöver vila och ta det lugnt, men hade hon fått välja så hade hon velat åka och leka med figgen i skogen idag :)

Några av dagens bilder

image24

image25

Hade Bra

/Ida


RSS 2.0