Härliga dagar

Nu tinar det som attans här i Överkalix, härligt härligt. Snart får vi börja spåra med dogsen i skogen, köra uppletande och pyssla på med lite annan träning  :). Nu behöver jag inte flytta längre för snart är det ju barmark uppe hos oss oxå ;) som sagt jag har ju haft en depperiod över all vinter vi har haft här hos oss. Men nu börjar det vända, härliga dagar har det vart och det har resulterat till att man har haft motivation till massa saker. Neder plan på klubben har tinat upp helt tackvare att skoterklubben har skottat upp den, så nu har vi lämnat ridhuset och börjat träna på klubben i stället, mycket roligare :). Tränade Sixten för nån dag sen, han var mycket motiverad till träningen, han var för ovanlighetens skull pigg och alert, han tyckte det var skit kul med lydnads träning, jag vart väldigt överaskad! :). Jag var sen och tränade dagen efter det och då var han inte alls lika pigg, så man får inte köra så hårt med "ferdinan", haha. Ärga har oxå fått komma ut och träna, det tyckte damen om, jodå hon sjöng av glädje, hon är så härlig ;), synd bara att hon gillar att tugga på andra damer, de hände en liten insident här för nån vecka sedan, nä hon tuggade inte på någon men det var mycket nära. Jag, Sixten och Ärga var och promenerade efter byavägen, hundarna sprang lös som vanligt, jag ser att en liten kille kommer och går med den otrevliga jämthunden, jag kallar in hundaran tar dom fot, jämten är heltt vild och galen i sitt flexikoppel. Jag tar och kopplar mina hundar, tänker ifall den kommer lös mot oss. När killen paserar så ska hunden med våld fram till Ärga och Sixten, och den var inte glad. Ärga vart inte heller glad, hon flyger mot jämten, som tur är hinner jag ta tag i Ärga, pratar lite vett med henne och så var det bra sen. Den har hoppat på oss förr...
Maia och Jag har varit och jobbat idag på Tallviksgården. Det är ett äldreboende här i Överkalix. Det här var Maias första arbetspass, och hon stormtrivdes där. Hon fick massa uppmärksamhet av gamlingarna, de kelade med henne, och vad tror ni Maia gjorde då? Jo hon uttnytjade läget genom att lägga till sin charm, både hon och dom stor trivdes med varandra :)
Nu ska jag fortsätta svara på pizza.nu, jag lägger upp ordrar till pizzerior ikväll. Kunderna ringer till oss och vi lägger upp ordrar till pizzeriorna. Så så trevligt har jag ikväll, det är tyvärr inte så hettt på linjen ikväll..

Här kommer bilder på Maia när hon "jobbar"

Bilderna har Anna-Lena Kaati tagit

//Ida

.......

Som ni säkert märkt så har jag varit skit dålig på att uppdatera bloggen den senaste tiden, har bara inte orkat. Så vad har hänt den senaste tiden.Har tagit lite Påsklov från utb. Känner att det kan behövas, ladda på lite ny energi så man orkar med att vara där, inge illa menat åt mina underbara "klasskompisar". På hundfronten händer det inte så jätte mycket just nu. Ärga är parad med Hassemans Zeth www.polarmarken.se, den lilla slampan skulle bli förvånad om hon inte skulle para sig med nån hane. Nu hoppas vi på att det ska komma massor med valpar en 10-12 st haha, nä stackars Ärga...
Lilla kelpien har inte börjat löpa än! Nå väl hon börjar när det är dax. Vi tränar på som vanligt, och alla moment i 3an behöver just nu bara finslipas, hon kan grunderna, nu är det bara att gå vidare till nästa steg, men jag räknar då inte med att tävla hon till våren, hon är inte färdig för det än. Herregud jag har kommit på att jag kanske inte har nån hund att tävla förens till hösten. Skit tråkigt, Ärga är ju parad och om hon då inte får valpisar så kommer jag att testa tävla henne i Lkl spår, Maia som inte är riktigt färdig, och grabbarna grus vill jag då inte ens tävla. Sixten somnar nog på plan under Linförigheten, Plexus och jag kommer inte riktigt överens. Så har nån någon färdig hund som behöver tävlas?
Våren har ju kommit eller, nä jag tror inte det, tycker inte att det tinar något, känns kallt oxå ute, jag blir bitter av detta väder, och det är så f-bannat mkt. snö i Ökx. vi  kommer alldrig att få börja träna i skogen, pga at vi bor på fel ände av Sverige. Under den här tiden av året så blir jag så bitter och vill flytta tillbaka till Piteå för att de tinar alltid fortare där än här. Så tankarna har kretsat kring att flytta, men jag ska inte göra det. Vi var till min kära syster i Lördags och då fick  jag njuta lite gran av Piteå, vi var och promenerade till grans, och förbi kyrkbyn. Å det var så mysigt, och massa gamla minnen ploppade upp i huvudet. Nu har inte jag tid att sitta och skriva här nå mer ska fara och ta en långprommis med Ullis och hennes 2 benta och 4 benta.
Hassemans Zeth


Tassemarkens ÄrgaGLaD PÅsK ALla


//Ida 


RSS 2.0