Pinn Övningar

Har tränat Maia på att plocka pinnar, eller de jag har jobbat med är väll att få upp motivationen för att vela ta pinnarna.
Jag har lagt uppp övningen så att jag har gömt några pinnar, jag lät henne sitta och vänta och se på när jag gick och gömde dem, jag la ut ca 4 pinnar. Sen så skickade jag iväg henne för att leta dem. Hon letade och när hon hittade pinnen och kom till mig med dem så fick hon massor med beröm och godis, sen så lekte vi oxå tillsammans med pinnen.
Jag har gjort denna övning två gånger på henne, och de har funkat skit bra. Har sett bra resultat i spåret på de. Var och spårade igår med henne, jag la ett ca 700 m spår med 3 pinnar, och hon markerade dem klokrent och kom till mig så glad, i normala fall skulle hon ha skitit i pinnarna och bara tagit slutet. Spåret i övrigt gick jätte bra, hon spårar så fint min lilla dam. Har inte jobbat med den här längden på spår på jätte länge, säkert 2 år sedan. Men lill tjejen skötte sig ypperligt, jobbar jätte fint.

Hade bra

/Ida


Spår, spår och ännu mera spår

De är vad vi pysslar med mesta delen. Ok förutom att jag jobbar väldigt mycket oxå.
Maia jobbar super bra i spåren, spårar väldigt lugnt och noggrant.  Har lagt en heldel olika spår åt henne, Vi har  hunnit jobbat på ängar, myr marker, kalhyggen och sen i skogen, de har varit olika övergångar och klurigheter i spåren, och det löser hon galant, Maia jobbar bäst när de är som svårast. Längderna på spåren varierar alltid. Husse får gå spåren åt henne i bland oxå.  Nä lill kelpien jobbar jäkulst bra i spåren, de är väldigt stor skillnad på henne i år mot vad det var förra året, då ville hon inte alls spåra, då pekade hon mest finger åt mig och tyckte att jag kunde göra de själv. 
Det vi har mest problem med just nu spåren de är att hon måst börja plocka upp pinnarna. Hon tar alltid slutet men resten av pinnarna tycker hon att dom kan ligga kvar. Men de får jag lov att träna på sidan om spåret ist.

Zelda har vi börjat köra eftersöks spår på pippi, hon jobbar jäkligt bra. Spårar upp måsen klokrent, och sedan apporterar hon den jätte fint oxå. Först har vi gjort raka spår till henne, sen så har husse testat lägga spår med en vinkel. Det funkade jätte bra, hon tog vinkeln klokrent, inga bekymmer alls var det.
Sen håller vi på att lära Zelda apportera i vatten. Det funkar jätte bra nu, men hon tycker det är lite obehgligt attt simma för långt ut ifrån matte och hämta "gummi dummies". Nå de är bara att joba vidare och hitta en lösning på de problemet, vad de nu kan vara???

image39
En sommar bild på Ärga och Maia, taget förra året när dom var polare.


/Ida

Tränings helg i Svartberget

I helgen så har jag och johan varit på trängshelg i Svartberget det ligger en bit utanför Överkalix. Där har vi fått lära oss hur vi ska gå tillväga med Zeldas fågelträning. Tillsammans med Bernt Hasselström. http://www.behass.se.
Först så gick vi visa upp lydnaden på hundarna, samt deras sättanden, det gick ju jätte bra, förutom att husse fick svälja sin manliga stolthet och bli lite mer ödmjuk mot Zelda. Sen har vi kört en hel del olika "sitt" övningar när en duva flyger upp. Zelda gick jätte fint, när duvan flög så stannade hon upp och tittade och satt sig sen på kommandot. Jag tror detta kallades uppflogsträning.
Sen har vi jobbat lite med Apporteringen, Zelda har lärt sig att apportera en Ripa. 
Det har varit en super trevlig och intressant träningshelg.

image36
Zelda sugen på Duva
Fotot taget av Anna-Lena Kaati

image37
Apporterar Ripa
Fotot taget av Anna-Lena Kaati

image38
Zelda står för Duvor
Fotot taget av Anna-Lena Kaati


RSS 2.0