Dax för lite uppdatering

Det hinner hända en heldel när man är urkass på att uppdatera denna blogg. Ärga har hunnit ha en valpkull med 6 st monster. Hon fick 8 st och 2 dog tyvärr, det vart kejsarsnitt och eftersom hon inte ska a nå mer valpar så kastreades hon i samma veva. 1 tik bland 5 hanar vart kvar. Just nu så finns det 3 gossar kvar, 2 gråa och en svart dom är nu 10 veckor gamla.

Tira finns tyvärr inte kvar hos oss nå mer. Tira bodde med oss fram till det hon vart 10 månader gammal. Jag fattade då beslutet att hon inte kan vara kvar hos hos pga. att det fungerade inte i vår flok med henne. Jag hade och har i dagsläget inte möjlighet att ge henne den stimulans som hon behöver.  Det var ett tufft beslut att ta när det gällde att skicka tillbaka henne till Anna, men det var ett beslut som var rätt för både mig och Tira.

Säpo den lilla mannen har utvecklats till en väldigt snygg herre :) "Mammas lill gosse :)". Vi tränar på för fullt. Har färdigt alla moment till apellen och nästa helg så startar vi akl spår, herregud vad nervöst det är och starta en ny hund i Brukset, men nån gång är den första. Vi kör på med bevkaningen oxå, det är någor som Säpo har fattat väldigt snabbt hur man ska bära sig åt. Redan tidigt i träningen så hade han fattat att man ska jobba genom att vinda/lyssna och markera figgen på patrullstigen, jag är så stolt över att få ha denna hund :). Vi har änsålänge bara jobbat med ljudet, som mest har han fått markera 2 ljudfiggar på en och samma stig. Jag själv har även jobbat med spårupptag på stigen och det går som en dans de med. Han är super på att jobba med spår, det längsta han har spårat är 1,5 km, med varierande terräng som grus, sand, skogsväg, äng, skog etc...
Igår var vi och Mhade hundarna. Säpo gjorde ett kanon roligt och bra Mh följande hände... Han brydde sig inte om gruppen, testledarn lekte han hej vilt med. Lilla bytet sprang han i full fart och hämtade. Trum gubben var inte så intressant förens hon visade kamptrasan, JIPPI säger Säpo och springer dit och leker :). Dumpen var inte lika kul, han ville ha mattes stöd för den var inte alls kul, "men den kanske går att kampa med". Skramlet var ingen sak för han, och spöken var bara människor, inge läskigt alls. JIPPI säger han när vi leker en gång till i samband m.
skotten. Vi fick en 1a på skottet och jag är nöjd :).

Vi kommer att få tillökning i december oxå. Denna gång blir det en 2 bent liten krabbat. Så vi håller på planer för utbyggnation av hus och omkonstruktion invändigt. Då kommer hundarna att få barnvagns promenader, bebisen kommer att få hänga i bärsele nästa år när vi ska ut i spårskogen, det ska börjas i tid :) Hundarna kommer att få ha en liten en kring lydnadsplan som störning :)


Här kommer lite bilder på en urfälld Säpo.


Säpo//Ida


Kommentarer
Postat av: Mammi

Lilla gumman, Ärga fick 7 valpar.

2010-07-31 @ 20:52:10
URL: http://jebas.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0